Thursday, 27 December 2018

Pieksämäki 9-10.3.2019 Sivellintekstauskurssi, jossa syntyy sisustustaulu

Tällä viikonloppukurssilla valmistuu sisustustaulu seinälle, itse valitsemallasi tekstillä. Opetus, majoitus ja ruokailut, kaikki samassa pihapiirissä! 

Lauantaina aloitamme kädenlämmitysharjoituksilla, ja harjoitellaan tasapäisen/lattasiveltimen kanssa tekstausta, käden painoa ja kevennystä oikeissa kohdissa. Jatkamme italic -kirjaimiston kanssa. Teemme kirjaimia aluksi ihan perusteista, paloitellaan kirjaimet ja opitaan/kerrataan perusasioita. Sen jälkeen kokeillaan, miten muutamat variaatiot sujuvat, jokainen etenee oman tahdin mukaan. Kuivasivellintekniikat tulevat tutuksi, sekä tummille papereille tekstaus ja sivellinkirjainten korostaminen mustalla tai tummalla paperilla, kokeilemme myös isompaa tekstausta, joka usein auttaa lennokkaampien kirjainten kanssa. 

Sunnuntai aamulla  ja mahdollisesti jo lauantai iltana, aloittelemme teräväkärkisellä siveltimellä tekstauksen harjoitukset, opimme jälleen keventämään ja painamaan sivellintä sopivassa suhteessa. Tekstaamme teräväkärkisellä sivellintussilla sekä isoja aakkosia, että pieniä modernimpia versioita aakkosista. Päivän mittaan tunnustelemme, millaisen lopputyön haluat tehdä (vapaaehtoinen). Se voi olla esim. runo tai aforismi paperille, eli teemme ensin harjoituskappaleen sommittelusta yhdessä ja sitten lopulta laadukkaalle paperiarkille ja/tai valmiille kanvastaulupohjalle, joka kuuluu kurssin hintaan. Marikan työkalupakista voimme lainata taustoihin värjäysmateriaaleja, kuten gessoa, akryylivärejä jne. 

2 -päiväisen kurssin hinta on 69e ja se sisältää:
- Marikan laatimat opetus/aakkosmonisteet, opetuksen
- erittäin laadukkaan ”loredana” siveltimen (tasapäinen)
- sivellintussin (teräväkärkinen)
- laadukkaan ison paperiarkin runoa/aforismia varten
- värillisen ison paperiarkin
- värien sekoitusalustan
- 1 x laadukas vesiilukoinen tuubiväri
- canvastaulupohjan 

Ilmoittaudu opetukseen 28.1.2019 mennessä tai kysy lisää s-postilla: marikakkshop@gmail.com tai soittamalla 040-5555474
materiaalilistan saat ilmoittautuessasi Marikalta, kun kurssi saadaan täyteen ( minimi 15 henkeä)
Tietoja Marikasta: www.marikakk.com / instagram.com/marikakk_lettering / facebook: Marika KK Art


No comments:

Post a Comment