Monday, 23 July 2012

Värikkäät onnittelukortit / erikoiset HAUSKAT kirjaimet kortteihin


 
Tarvikkeet:
-harjoituspaperia
-2  mustaa permanent tussia- ohuempi ja paksumpi
-viivoitin ja lyijykynä
-värejä (puuvärit tai vesivärit )
-valmiita valkoisia korttipohjia tai paksuhkoa valkoista paperia josta voit taitella haluamasi kokoisen kortin

Aloita näin:
Viivoita ensin harjoituspaperille hennot viivat, korkeus n. 2cm. Harjoittele mallin mukaisin aakkosin haluamasi teksti aluksi lyijykynällä (a-aakkoset) harjoituspaperille muutaman kerran. Tein malliaakkoston mahdollisimman yksinkertaiseksi mutta voit myös kokeilla omia variaatioita kirjaimiin.

Kun olet tyytyväinen kirjaimiisi, toista kirjaimet sitten paksulla tussilla. Nyt näet paremmin näyttääkö kirjaimet hyvältä.

Ja jatka lopulliseen korttiin:
Viivoita korttipohjan kanteen samankokoiset rivit kuin harjoituksessasi. Kirjoita teksti rivien väliin paksummalla tussilla. Tummenna lyijykynällä tehdyt hennot viivat ohuemmalla tussilla ja vapaalla kädellä. Näin kirjaimet ovat hieman paremmin näkyvissä kuin viivasto mutta molemmat näkyvät silti hienosti. Ja sinun ei tarvitse kumittaa viivoja pois koska ne jäävät mustan tussin alle. Lisäksi vapaalla kädellä tehty viiva on hieman epätasainen ja se sopii tähän tekniikkaan mainiosti.

Ota nyt värit esiin ja väritä ensin kirjainten välit ja siirry sitten kirjainten sisäosiin. Huomaa että voit värittää esim. a-kirjaimen yläosan toisella värillä ja alaosan toisella. Näin saat kortistasi iloisemman värisen. Voit käyttää ihan vaikka kahta väriä tai sitten sekoittaa useammankin värin. Riippuen kuinka värikkään kortin haluat.

Vinkki:
Käytä samassa kortissa hieman erilaisia kirjaimia malliston mukaan. Jokaisen a-kirjaimen väliviiva ei tarvitse olla samankaltainen.

O-kirjaimen sisäosaan voit koristella vaikka sydämen tai kukan. Näin saat lisää elementtejä korttiisi.

Kokeile värillisiä korttipohjia. Tummahkot kortit näyttävät upeilta kun kirjoitat tekstit vaikkapa valkoisella värillä.

No comments:

Post a Comment