Tuesday, 5 March 2013

Kullatun kirjaimen tekeminen

Kultaisen/kullatun kirjaimen teko-ohjeet:

Kultauspaketin avulla saat todellakin tehtyä nämä kirjaimet, ilman tuskaa! Sain olla itse mukana suunittelemassa tätä pakettia, eli siksi uskallan sitä mainostaakin, koska tiedän, että sen avulla onnistutte varmasti! Taidetekstaamo suosittelee : )

 Paketin selkeiden kuvallisten ohjeiden mukaan tein tähän teille mallin:
 
 1)Aseta alimmaiseksi haluamasi värinen kartonki tai korttipohja. Laita sen päälle paketin mukana tuleva jäljennöspaperi harmaa puoli ylöspäin. Tämän päälle kirjainmalli (paketissa myös aakkosto valmiina mukana) ja päällimmäiseksi ohut kuultopaperi.


2) Piirrä mallikirjaimen ääriviivat lyijykynällä läpi ja kun nostat kuultopaperin, kirjainmallipaperin ja jäljennöspaperin pois, kirjaimen ääriviivat ovat valitsemasi korttipohjan / kartongin päällä.3) Täytä kirjain siveltimen (tulee paketissa mukana) avulla käyttäen paketissa olevaa nestettä. Saat laittaa sitä ihan kunnolla, niin että kirjain muuttuu valkoiseksi - maitomaisen valkoiseksi.

4) Nyt vaan odotellaan niin kauan, että kirjain muuttuu maitomaisesta kirkkaaksi ja voilá, valmista on seuraavaan vaiheeseen.


5) Nosta kultalehti (paketissa tulee useampi kultalehti) kirjaimen päälle. Aseta pala kuultopaperia kullan päälle ja painele ihan kunnolla, niin että kulta tarttuu kirjaimen kiiltävään pintaan. Voit jopa nähdä kirjaimen ääriviivat nyt kuultopaperin alla.

6) Ota isoimmat kullan palat nyt talteen ( myöhempää käyttöä varten ), repäiset vaan rohkeasti. Kirjaimeen on kulta jo tarttunut.
7-8) Raaputa / sivele vaahtomuovisiveltimellä ( sekin tulee paketissa mukana ) ylimääräinen kulta pois kirjaimen ympäriltä. Säästä kaikki irronneet kultahiput myöhempää käyttöä varten. Niistä saat kivoja pieniäkin yksityiskohtia tuleviin skräppäys- tai korttiprojekteihin.


Vinkkejä:
- Jos kulta ei tarttunut jokaiseen kohtaan kirjaimessa, voit toistaa tämän 1-8 projektin niin monta kertaa kuin on tarpeen. Lisäkultakerrokset eivät haittaa yhtään, ne vaan parantavat kullan kiiltoa.

- Jos kulta ei meinaa tarttua kiiltävään kuivuneeseen pintaan, voit sivellä uuden kerroksen tai sitten hönkäise kunnolla muutaman kerran kosteaa ilmaa kiiltävään pintään niin johan alkaa tarttua.

Paketissa tulee mukana myös muutamia kirjainmalleja, jotka ovat koukeroisempia ja vielä kauniimpia. Paketin kulta- ja nestemäärällä teet vaikka kuinka monta erilaista kirjainta ja koristelua. Tämä on erittäin riittoisaa tavaraa!
 Kokeilin paketin kaikkia värikartonkeja ja kyllä mustalle pinnalle sopii sitten hienosti kulta ja värit.
Suosittelen lämpimästi kaikille, helppoa ja edullista. Lisäksi koko paketti toimitetaan ihan kirjepostissa ja paketin sisällä voit säilyttää tätä kultausprojektin tarvikkeita ja tulevaisuudenkin hankintoja! Tilaa paketti 13e hintaan klikkaamalla tätä tekstiä!

3 comments:

  1. Jos hommaatte paketin, olis aivan ihana kuulla, millaisia koristuksia saitte aikaan!

    ReplyDelete
  2. Hienoa, näillä ohjeilla kyllä onnistuu...!

    ReplyDelete
  3. Kiitos,Maarit, tästä kommentistasi! Pian varmasti saamme muitakin kokemuksia!

    ReplyDelete