Thursday, 10 July 2014

Handmade stencils - Kuumaliimalla omia sapluunoita

 When I first saw this marvellous idea at Traci Bautista´s blog,
I thougth right away that how we calligraphers can use it :) Well, I tried
letters, too, but this flourished shape was my favourite of them all.
 But you can create your own shapes and have fun, 
I think this was just awesome and fun!!! 
You need baking paper and hot glue gun
and that´s about it, easy and fast!!!
 Kun näin ensimmäisen kerran kuumaliimapistoolilla tehdyn sapluunan
Tracin blogissa, olin myyty ja mietin heti, että mitä kuvioita saisi
kirjaimista aikaan. No, rakastuin kuitenkin eniten tuohon kalligrafiseen
koukerointiin - tosin koitin myös kaikenlaisia muita muotoja :)
 Joka tapauksessa, kivaa on ja suosittelen lämpimästi!

Kuumaliimapyssyllä voit tehdä kuvioita huoletta leivinpaperille ja
noin 5 minuutin päästä kuvio on käytettävissä! Huomaa tehdä tarpeeksi
paksu, ohuet menevät helposti poikki....

8 comments:

 1. Oi, onpas kivan kuuloinen juttu, joka heti sai aivonystyrät "laukkaamaan".☺
  Saanko käyttää ideaasi.
  Ihanaa tätä hellepäivää Sinulle Marika☺☺

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ilman muuta, ei kun käyttöön vaan :) ihanaa kesää!

   Delete
 2. love the flourishes..fabulous! Thanks for sharing :) ~Traci

  ReplyDelete
  Replies
  1. OMG! Traci, thank you for stopping by at my blog!!! WOW! This hot glue thing was so cool that I had to try it right away! Thank you for sharing all your creative ideas for us and superthanks for visiting my blog :) Have a beautiful summer, I know yours is hot :) I will spend my spring at CA and hopefully it will be still warm...

   Delete
 3. missä käytät tällaista sabluunaa - kohokuvioinnissa? kun liimalla on tehty kuvio leivinpaperille, niin pitääkö sille suihkuttaa jotakin - kuvissa näkyy pieni suihkepullo ja toinen sabluunoista on 'aineessa'.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heips ja kiitos kun piipahdit täällä :) En ole vielä kokeillut kohokuvioinnissa mutta sehän oli itse asiassa loistava idea, aion sitä seuraavaksi koittaa! Olen käyttänyt tätä niin, että laitan kuvion paperin päälle, suihkautan mistiä päälle ja otan sapluunan pois. Näin sen alle ei tule väriä ja kuvio jää paperille. Toinen hyvä keino on laittaa kuvio paperille, painella distressin leimasintyynyillä siitä päältä ja kun nostat kuvion pois, tulos on huikee. Sitten voit värjätä leimasintyynyllä tämän sapluunan ja painella sillä kuvioita paperille - ikäänkuin leimasinta käyttäen. Tapoja on monia, askartelijat ovat kokeilleet vaikka ja mitä. Kannattaa tehdä useampi erilainen kuumaliima -juttu ja aloittaa kokeilemaan kotona löytyvillä väreillä. Onnea kokeiluihin :)

   Delete
  2. kun on ihan aloittelija, niin pitää kysyä tätäkin, että mitä tarkoittaa mistin päälle suihkauttaminen? entä 'painellaan distressin leimasintyynyillä'..? nämä on varmaan ihan yksinkertaisia juttuja, kun ne vaan tietää..

   Delete
  3. Moiks, kiitos viestistäsi. Kolmas kuva tuossa ylempänä;siinä suihkautan suihkepullosta väriä sen tekemäni muotin päälle. Noita suikepullovärejä kutsutaan misti(ksi). Leimasintyynyjä löydät jokaisesta askarteluliikkeestä, se on sieni jossa väriä. Kun siihen painaa vaikkapa sormella, sormi tulee väriin. Siihen voi siis painaa leimasimen tai sillä voi painella paperille tai mihin vaan väriä. Distress on yksi merkki,joka valmistaa tällaisia leimasinvärejä. Merkkejä on vaikka millä mitalla. Aloita vaikkapa tutkimalla www.paperinauha.fi nettisivuja tai käy lähimmässä askartelutarvikeliikkeessä, siellä mielellään opastavat näitten kaikkien ihanuuksien pariin. Blogi, jossa näitä käytetään joka päivä, on Riikka Kovasimen Paperiliitin, suosittelen lämpimästi, aivan ihana blogi ja löytyy facebookistakin. Toivottavasti oli apua tästä.

   Delete