Wednesday 10 December 2014

Calligraphy for 6th graders-Kalligrafiaa 6 luokkalaisille

Once a year I go to my local school and teach lettering for kids,
here is pics from 6th grade - kids are 12 years old.


Olen useana vuotena käynyt joulun aikoihin opettamassa kalligrafiaa paikallisella
ala-asteella. Nyt kuvia kuudesluokkalaisten tekstaustunnilta. Ja alla heti vasenkätistä taitamista. Koko luokka oli erinomaisen hyvä kirjoittamaan, vaikka koskaan eivät olleet terällä 
ja musteella kirjoitelleet ennemmin. Välillä, kun keskittyminen herpaantui, teksattiin puutikuilla jne. 
pitää olla jotain hauskaakin :) Alla: kynäasento on osalla ihan uskomattoman erikoinen, jokaisella se on uniikki ja vähän erilainen. Se, miten kynää pitää kädessä, vaikuttaa kirjaimiin uskomattoman paljon. 


Alla: kolmen tunnin jälkeen joulutoivotukset sujuivat jo erinomaisen hienosti, vai mitä?


2 comments:

  1. Ihan mahtavaa! Surullisena olen seurannut kehitystä kun jopa kaunokirjoituksen opetus meinataan lopettaa. Ihanaa että opetat jotain näin hienoa koululaisille. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moi Niina Koo ja kiitos vierailusta :) Joo, 2016 loppuu opetussuunnitelmasta kaunokirjoitus - aivan käsittämätön asia. Ei auta, vaikka tutkijat on kertoneet, että käden ja aivojen yhteistyö pitää "pään" toiminnassa ja sieltä pikkuhiljaa surkastuu osastoja kun ei kirjoiteta. Opetin tällä kertaa kutosluokkalaisia ja sitten välitunnilla kolmasluokkalaiset tuli katsomaan luokkaan heidän kirjoitusta. Voi, kun ne pikkuset huokaili ja pyysi mua tuleen myös niille opettaan. Joka vuosi, lapset toivoo, että saisivat oppia "noin kaunista koukeroista kirjoitusta". No, pääasia, että heille tulee sana "kalligrafia" tutuksi ja toivottavasti hakeutuvat kursseille, kun kasvavat isommiksi.

      Delete