Thursday, 27 April 2017

Unisieppari - workshop - Dream Catcher


UNISIEPPARI - työpaja 

perjantai ilta ja lauantai päivä 26.5 - 27.5.2017
Marikakk:n työtilassa  Seinäjoen-Ilmajoen lentokentän kupeessa

Kurssi sopii sekä vasta-alkajille, että  jo kirjaimia ennemmin tehneille. Kurssilla opit ihan kaiken eli et tarvitse kokemusta kalligrafiasta tai tekniikoista.

Lisätietoja/ilmoittaudu: marikakkshop@gmail.com

Tällä kurssilla lisäämme koristeeseen vielä itse valitsemasi tekstin, ja unisiepparista tulee sinulle ihan oma ja henkilökohtainen muisto, jonka olet itse valmistanut, värjännyt haluamillasi väreillä ja omavalitsemallasi tekstillä koristanut.

Kurssin hinta 55e ja se sisältää opetuksen & kaiken kurssin aikana käytettävän materiaalin:
-ympyrä/kehä, kaiken käytettävän paperin,värjäysvärit,langat, siimaa, kirjoitusvälineet,
siveltimet jne. 

Ota mukaan itse valitsemasi teksti, jonka kirjoitat sekä omat eväät.

Mikäli olet harrastanut kalligrafiaa, ota omat  välineet mukaan.

Lauantaina kahvia/teetä  tarjolla (mikro&jääkaappi löytyy kurssitilasta)Alla lisätietoa, mikä se unisieppari oikein on ollut. Nykyisin se on koristeena missä tahansa huoneessa. Tässä workshopissa tehdään siitä vielä ihan oma, uniikki kappale.

Wikipediasta:
Unisieppari on pajurenkaasta, lankaverkosta ja höyhenistä tehty Pohjois-Amerikan intiaanien taikakalu, joita myydään matkamuistoiksi ja koriste-esineiksi. Se on alun perin ojibwa-intiaanien perinnettä[1], mutta 1960-luvun kansalaisuusliike nosti unisiepparin yleisen intiaanikulttuurin tunnukseksi. Nykyisin myös new age -ryhmät valmistavat ja myyvät unisieppareita.[2][3] Unisiepparin alkuperäinen tarkoitus on suodattaa pahat unet ja ajatukset päästäen lävitseen hyvät unet ja ajatukset,[4] mutta nykyisin se on usein koriste-esine.
Ojibwa-taruston mukaan hämähäkki-isoäiti (maailmanluoja) kutoi unisiepparin karkottamaan ihmiskunnan pahat unet. Pahat unet tarttuvat siepparin verkkoon ja valuvat höyheniä pitkin Äiti Maahan. Toisen tarinan mukaan pahat unet nousevat aamukasteen mukana tähtiin, josta ne eivät koskaan palaa. Unisieppari ripustetaan sängyn yläpuolelle ja sen väitetään karkottavan pahat unet, mutta houkuttelevan luokseen hyviä unia.
Pajurenkaasta tehty unisieppari haurastuu ja hajoaa ajan myötä, ja se kuuluu asiaan, sillä myös lapsuus päättyy aikanaan.[1]

No comments:

Post a Comment