Saturday 16 February 2019

Pieksämäki, sisustustaulu / sivellintekstaus / brushlettering työpaja

9-10.3.2019 Pieksämäellä
Sivellintekstauskurssi tasa- ja teräväkärkisin siveltimin paperille ja kanvastaululle. Yläkuvassa oppilastöitä aiemmalta samalta kurssiltani. Tämä kurssi sopii ihan kaikille, aloittelijoille oikein hyvin ja myös kursseja jo käyneille! 
Tällä viikonloppukurssilla valmistuu sisustustaulu seinälle, itse valitsemallasi tekstillä. Teemme kirjaimia aluksi ihan perusteista, paloitellaan kirjaimet ja opitaan/kerrataan perusasioita. Sen jälkeen kokeillaan, miten muutamat variaatiot sujuvat, jokainen etenee oman tahdin mukaan. Kuivasivellintekniikat tulevat tutuksi, sekä tummille papereille tekstaus ja sivellinkirjainten korostaminen mustalla tai tummalla paperilla, kokeilemme myös isompaa tekstausta, joka usein auttaa lennokkaampien kirjainten kanssa. Klikkaa tästä tapahtuman sivuille.
  
Sunnuntai päivän mittaan tunnustelemme, millaisen lopputyön haluat tehdä (vapaaehtoinen). Se voi olla esim. runo tai aforismi paperille, eli teemme ensin harjoituskappaleen sommittelusta yhdessä ja sitten lopulta laadukkaalle paperiarkille ja/tai valmiille kanvastaulupohjalle, joka kuuluu kurssin hintaan. Marikan työkalupakista voimme lainata taustoihin värjäysmateriaaleja, kuten gessoa, akryylivärejä jne. Aloitamme tunnit kanvaspohjasi työstämisellä ja pohjustamme sen, sen jälkeen suunnitellaan yhdessä omaa tauluasi, katsomme haluamasi värit ja keräämme ajatukset yhteen. Tehdään pari sommmitteluharjoitusta ja aloitamme kanvastaulusi tekemisen. 


Pohjan kuivuessa suunnitellaan kanvaksen lopullinen muoto ja kokeillaan eri tekniikoita ensin harjoituspapereille, sitten vasta lopulliseen kanvastauluun. Kaikki onnistuvat! Epäonnistumisen vaaraa ei ole, sillä voimme maalata kanvastaulun valkoiseksi uudelleen ja uudelleen


Kurssi lähtee käyntiin ja mukaan mahtuu vielä mainiosti!
lmoittaudu pikinmiten :) tai kysy lisää s-postilla: marikakkshop@gmail.com, yv:llä tai tekstaamalla/ soittamalla 040-5555474


TERVETULOA MUKAAN! Ihanan värikäs kurssi tulossa!

terkuin iloinen kalligrafi-taiteilija
Marika KK
No comments:

Post a Comment