Tuesday 4 May 2021

Taiteilijaesittely

 Seinäjoen Taiteilijaseura esitteli hallituksen jäseniään ja minäkin pääsin someihin.

Johtokunnan esittelyt jatkuvat, vuorossa Marika KK, Ilmajoella asuva kuvataiteilija ja kirjaintaiteilija.


”Taidettani voisi luonnehtia sanoilla: Kokeileva, yhdistelevä, tuntuva, abstrakti. Useimmiten kuvakieleni on ei esittävää, jota voi kukin tulkita itse. Tutkin useiden eri tekniikoiden yhdistelyä, ja kokeileva prosessi on toiminut kohdallani parhaiten. Lisäksi työstän useaa teosta kerralla, jolloin minua motivoi se, että näen, mitä tapahtuu, kuinka ja miten. Nyt siveltimeni vetoja leikataan mm. Rautaan. 


Teemat teoksiini pursuavat omasta elämästäni, yhteiskunnan tapahtumista, kokemuksista sekä luonnosta. Usein jopa yksittäisestä esineestä, joka käsiini päätyy. Paljon vaikutusta taiteeseeni olen saanut myös erilaisista lapsuuden kokemuksista mielenkiintoisten elinympäristöjen kokijana, kuin myös ulkomaanreissuilta sekä asuessani maailmalla. 


Taide on minulle moninkertaista, kerroksellista, ei välttämättä pelkkä siveltimen veto paperilla. Teoksissani esiintyy usein kirjaimia tai niiden muotoja. Tavoitteeni on tuoda esiin myös kirjaintaidetta erilaisissa ympäristöissä, pinnoilla. 

Yllätyksellistä, niinkuin taide on, mutta lopulta jätän taiteen kokijan silmiin sen tuntemisen ja tulkinnan. Taiteilijana haluan tuottaa katsojalle jonkin tuntemuksen,


fiiliksen tai ajatuksen. Ehkä jonkin inspiraation pisaran kokemusten valtamereen.”

Marika KK

*instagram.com/marikakk_lettering

*taiko.art/marikakk

*marikakk.com


No comments:

Post a Comment