Friday 11 November 2022

Jäätiköt Revontulet


”Lapin lumous” 150x130cm metalliveistos / tekstiilitaideteos / Marika KK Art

kysy lisää marikakk.com tai 

marikakkshop@gmail.com 

Sain teokseen inspiraation pohjoisesta, kesällä ja talvella, kaikkina vuodenaikoina. 


Pohjoisen  järvien sulamisen aikoihin näky on huikea.  Kun jäät sulavat, ne muodostavat pienempiä eri muotoisia lauttoja, jotka hiljalleen lipuvat pois. 


Kesällä yöttömän yön aikaan ja siitä syksyyn, värien kirjo on silmiä hivelevä. Porotokat kulkevat vapaana, karut kuusikot, jäkälät, revontulet, tunturien huiput, jäätikön lakea, rauhallinen elämänmeno ja aavat maat. Näen poron nahkoja kiinnitettynä seinille, sarvia, jäkälää, hillaa, metsää ja sinisiä jörviä. Suomen karu luonto tarjoaa pehmeän vastakohdan. 

Lumousta, mytologiaa, jonka useat ovat tunteneet. Pyrin saamaan kaiken tuon teokseen solmittua. 


Metalli/tekstiiliteos on tehty maalaamistani pellavakankaan paloista, jotka on kiinnitetty rautalangoin käsin piirtämiini ja leikkaamiini ohuisiin metallikuvioihin. Puinen ”tanko” on lapista, vanhan puun paksuhko oksa. Kuorittu ja kuivatettu. Teokseen se tuo luonnollisen tunnun. Jos teos saa kohdevalon, antaa se kauniit varjot taustaansa ja näin teos tuntuu jatkuvan koko tilaan, monin kertaisena. 


Veistos ripustetaan seinälle ripustuslangalla (rautalanka). Teos ei paina kovin paljoa, joten yksi naula tai ruuvi riittää. 


 


No comments:

Post a Comment