Friday 29 December 2023

SurutyöSurutyö -näyttely Galleria Kaari, Kauhava. Avoinna tammikuun 2024 


 Surutyö -näyttely pohjautuu tuntemuksiin surun, epätoivon ja selviytymisen keskellä. Suru voi olla kaunis kokemus. Jos on kokenut surun, traumaattisen surun kohtalon, ei ole kahta samanlaista tapaa siitä selviytymiseen tai sen suremiseen. Shokista selviytymiseen on jokaisella oma polkunsa. Kun, ja jos sen polun uskaltaa läpi käydä, jää se kauniiksi osaksi kokijan elämäntarinaa. Se kietoutuu rikkonaisena sieluna, ikäänkuin repaleisena huntuna elämäntarinamme ympärille ja jää hienoksi osaksi kokemusmaailmaamme. 


Näyttely rakentuu surutyöpolulle; taiteilijan omien surukokemuksien sekä jokaisen riipaisevan tunteen tuntemiseen, tutkimiseen ja surun kauneuteenkin. Tärkeänä osana taiteilija koki itsensä ja tuntemuksiensa havainnoimisen, ikäänkuin ulkopuolisena tarkkailijana.

Näyttely toimii ehkä kokemuksien jakamisen paikkana, katsojan omien tunteiden heijastuessa teoksiin ja takaisin. Näyttely voi myös sanoittaa tunteita, joita on vaikea saada muuten itsestään ulos. Teokset saavat pohtimaan surutyön merkitystä, sen jakamista ja siitä selviytymistä. Kukin toipuu omalla tavallaan, lopulta päätyen surun haikean kauneuden ymmärtämiseen.

Marika KK on Ilmajoella asuva kuvataiteilija, joka työskentelee useiden eri tekniikoiden parissa, mm. Maalaus, veistokset sekä metallitaide. Kiinnostuksen kohteina elämäntarinat, erilaiset taiteen tuottamismuodot ja niiden soveltaminen. Marika on opiskellut taiteita suomen lisäksi euroopassa sekä usassa. Hiljattain suoritettu taideterapiaohjaajan tutkinto vaikutti surutyönäyttelyn syntyyn ratkaisevasti.
Galleria Kaari
Kauppatie 88, 
62200 Kauhava

Ma 12-19
Ti 12-18
Ke 12-18
To 12-19
Pe 10-16Lisätietoja:
MarikaKK
Kuvataitelija-kirjaintaiteilija

No comments:

Post a Comment