Wednesday 28 February 2024

Tekstaus kalligrafia kesäkurssi

2,5 päivää  Majoitus, ruokailut ja opetus samassa pihapiirissä, upeissa maisemissa - osa tunneista ollaan ulkona, luovaa toimintaa tehden :)Kaunis kirjoitus, korukirjoitus, kalligrafia, moderni kalligrafia – harrastukselle löytyy monta nimeä, mutta kaikki oppivat kirjoittamaan kauniisti. Tervetuloa oppimaan kaunista tekstausta ja kalligrafiaa erilaisin tekniikoin ja välinein!

Aloitamme kurssin peruskirjaimistoilla, tasaterillä, joten kaikki pääsevät tutustumaan kalligrafian perusteisiin ihan alkeista saakka. Opit sekoittamaan itse omat tekstausmusteesi ja iloiset värit, joilla tehdään kauniita ja kirkkaita kirjaimia kultaustekniikoita, leimasimia, sinettilakkoja ja sulkakyniä unohtamatta. Tutustumme historiallisiin kirjaimiin ja kalligrafiakirjoihin. Pääset suunnittelemaan oman työn oppien samalla tekstin sommittelua paperille, kuoriin ja kortteihin. Tämän lomassa tehdään myös täytettyjä kirjaimia, joissa piirretään ulkorajat ohuella terällä ja lopuksi koristellaan sisäosat eri väreillä ja erilaisin tyylein.

Kurssin aikana tutuksi tulevat niin modernin kalligrafian (modern calligraphy)koukeroisuus kuin brush lettering (sivellintekstaus) -tyylin lennokkuus.

Opit tekemään erilaisia kauniita taustojakalligrafiatöihin. Pienillä kikoilla saat runotaulun loistamaan herkästi. Samalla tutustutaan erilaisiin väreihin, kuten panpastelleihin ja Inktensen liituväreihin sekä taustan värjäystekniikoihin.

Kokeilemme myös hieman oudompia kalligrafiavälineitä: pipettiä, hammastikkuja, ruokokynää, vetopiirtimiä, automaattikyniä, sulkaa, sivellintä, Pilot parallel -kyniä ja vaikka mitä muuta. Jos omistat jo tölkkikynän, tehdään sinulle hieman erilainen versio ja tuunataan vanhoja tarvittaessa. Tutustumme tasateriin, hiusteriin, kynänvarsiin, olkavarsiin, guassiväreihin, pensseleihin, erilaisiin papereihin ja maailmalla suosiossa oleviin tekstaustyyleihin.

Kurssin puolivälissä toteutetaan oma projekti (valinnainen, voit jatkaa myös kirjainharjoituksilla). Voit valita esim. pienen ja helpon haitarikirjan taittelemisen, johon liitetään kauneimmat itse tekstaamamme kirjaimet. Muita vaihtoehtoja mm. kohotetut kirjaimet paperille, kirjantuunaustekniikalla tehtävä vanhan kirjan aukeaman sommittelu, kalligrafinen unisieppari, runotaulu, sekatekniikkaprojekti tai pienen riippuvan tai pöytäkoristeen valmistus. Voit myös tehdä kurssin aikana oman projektisi, johon saat opettajalta vinkkejä.

Kurssi sopii vasta-alkajille sekä jo enemmän kalligrafiaa harrastaneille!Lisää kalligrafiasta: http://www.marikakk.com/ ja http://marikakk.blogspot.com/ 

Voit kysyä kurssin ohjelmasta ja välineistä opettajalta: marikakkshop@gmail.com

Ajankohta www.epopisto.fi

22.-24.7.2024 (ma klo 12-17, ti klo 9-17 ja ke klo 9-14)

Paikka: Etelä-Pohjanmaan Opisto (Opistontie 111, 60800 Ilmajoki)

Laajuus

19 oppituntia

Opettaja

Marika Koskimäki

No comments:

Post a Comment