Sunday, 22 April 2012

System3 Heavy Body Akryyli TESTIT

Testasin System3 heavy body akryylivärejä ja lähinnä titaanivalkoista, jota käytin sisustustauluihinkin, rullaa blogia alaspäin niin ohjeet löytyvät sieltä sekä uusimmasta Ihana-lehdestä . Kuivumisaika akryyleillä on hurjan pitkä eli suosittelen että teet pursotukset perjantaina ja maanantaina vasta on kosketuskuiva. Testasin myös ohuemmalti (laitoin kermavaahtopursottimeen) ja se kuivui nopeasti. Toisaalta en saanut niin paksua jälkeä eli unohdin sen heti. Kokeilin myös muotoilla kirjaimia hienommaksi, se onnistui kyllä kun antoi akryylin kuivaa ensin muutaman tunnin.
 Tässä kuvassa näet itse tuubeja. Tuo vasemmalla oleva on vielä vanhalla nimellä ja metallinen tuubi. Oikealla olevat ovat uutta erää ja uudella nimelläkin.
 MarsBlack eli tosi musta tässä kokeilussa ja kertakaikkiaan että se oli kaunista valkoisella! Kaunokin sujui aika hyvin.
 Virheitä tulee koko ajan kuitenkin. Tuubista puristamista joutuu hieman harjoittelemaan. No, lähti muutenkin lapasesta koko homma kun kävin paikallisessa taiteilijantarvikeliikkeessä ja näitä System3 heavy body värejä löytyykin KAIKISSA maailman sävyissä. Aivan upeita ja ihanan syötäviä värejä. Karkkilakko onnistuu hienosti kun saa vain katsella näitä upeita värejä.
 Suosittelen lämpimästi kokeilemista eri värisille pohjille. Maalaa kanvastaulupohja ensin jollain värillä, esim. mustalla (käytä ihan normaalia akryyliväriä) ja anna kuivua kunnolla. Sitten kun pursotat näitä kirjaimia siihen päälle, saat todella upeita kontrasteja.

 Musta tausta ja siihen päälle pursotin mustalla ensin, ja samantien punaista päälle ja lopuksi valkoista. Ihan mielettömän hienon näköinen.
 Olen ihan myyty tälle tekniikalle nyt ja aion vielä viedä testejäni pidemmälle ja pidemmälle. Toivottavasti ehditte kokeilla myös. Miinuspuolia on että lasten kanssa en suosittele, värit ovat niin herkullisen näköisiä että voivat joutua pienten suuhun. Toinen ongelma että aika sotkuista touhua myös JA lisäksi tarvitset paljon tilaa, tuubilla saa tehtyä vaan aika isoja kirjaimia joten isot taulut tarvitsevat paljon kuivumistilaa.

Ei kun taidetarvikeliikkeeseen mars ja kokeilemaan : ) Hymyssä suin: Marika Koskimäki-Ketelä

2 comments:

  1. "Karkkilakko onnistuu hienosti kun saa vain katsella näitä upeita värejä." Olen kanssasi ihan samaa mieltä. Kertakaikkiaan mahtava mahdollisuus tehdä kaunista, uniikkia taidetta! ja nauttia joka sekunti sitä tehdessä! :-)

    ReplyDelete
  2. Ihanaa kun kommentoit, suuri kiitos ja toivottavasti kokeilut onnistuvat ja taidetta päätyy seinälle!

    ReplyDelete