Sunday 8 April 2012

Tässä Jenni Köykän ajatuksia Juhlavuoden Korusta "Suunnittelussa avainsanoiksi poimin PERINTEET, ETELÄ-POHJALAISUUS ja KANSAINVÄLISYYS.Muotokieleen hain inspiraatioota kompassista ja perinnekoruista.Lähdin siitä ajatuksesta, että koru ei kuitenkaan saa olla esittävä, että se kestäisi paremmin aikaa.Tärkeää oli myös, että korua voisi käyttää mahdollisimman laaja joukko ihmisiä, nuoret, vanhat, naiset ja miehet.Mua kiehtoi myös ajatus opiskelijoista saapumassa Opistolle. Usiammat heistä on ensimmäästä kertaa pois kotoaan. Opiskelijat tulevat Opistolle yhdestä ja samasta ovesta. Sisään päästyään heille aukaastaan usiampi ikkuna mistä, voi kukin lähteä omalle elämänmittaiselle lennolleen. Riipus sai nimekseen Suunta. Tekstit tuotelappuihin taiteili ystäväni kalligrafi Marika Koskimäki- Ketelä."
Tässä kuvia korusta ja vähän teksteistäkin. Korua saa tilata tästä klikkaamalla http://www.epopisto.fi/  
 Ja tietysti minä ( Marika Koskimäki-Ketelä ) en suunnitellut korua vaan korulle tekstit ja aikakauden mukaan hain siihen suuntaa 1800-luvun käsialoista, tosin täytyi vähän nykyaikaistaa ja tehdä selvemmin käsialamaiseksi. Kuin itse rehtori ikään ; )
Tästä taasen klikkaamalla pääset ystäväni ja korumuotoilija Jenni Köykän blogiin ja tutustumaan häneen paremmin http://rintarossijarannerengas.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment