Friday 14 September 2012

" Kirjain kirjaimelta " -uutta suomalaista kalligrafiaa-kirja nyt kirjakaupoissa

Sain juuri käsiini uuden kalligrafia / tekstauskirjan, jonka Suomen Kalligrafiayhdistys on tuottanut. Kaikki projektit ja tekstit luonnollisesti suomen kielellä ja kaikki esimerkkityöt suomeksi.

Kirja esittelee vähän erilaisia kirjoitusvälineitä perinteisten rinnalla. Esimerkiksi miten muovilusikat sopivat kirjoitukseen tai vaikkapa viinipullon korkilla tehtyihin kirjaimiin puhumattakaan pipetillä kirjoittamisesta. Samaten kirja perehtyy paremmin erilaisiin pieniin ja isoihin kirjainprojekteihin, ei niinkään historiaan tms. kuivahkoon paapatukseen.

Kirjasta löydät ohjeet erilaisiin kivoihin projekteihin, kuten laukku omalla nimikirjaimella, piirretyt kirjaimet kankaalle, kirjaimia kirjomalla+kirjainhattu, seinäkirjoitus roomalaisilla suuraakkosilla, kirjainpöytä, hopealevystä sahattu kirjain, lasin kaiverrus, piirretyt kirjaimet posliinimaalauksella, kangaskirjan teko ohjeet akryyliväreillä, hiekkakirjaimet, riimukirjaimet, harjoituspaperit koruiksi, opitaanpa myös kiven ja mdf-levyn kaiverruskin, goottilaistyylinen italik ja se iki ihana vanhan aikainen kaunokirjoitus eli copperplate.

Kaikkiin projekteihin siis ohjeet ja välineet suomeksi. Lisäksi pieniä kivoja paperinkoristelu ohjeita: roiskeet hammasharjalla, kahvivärjäystä jne.

Kirjan galleriaosuudesta löydät niin ikään suomalaisten tekemiä kalligrafiatöitä ja hienoja kuvia. Kirja on kuvia täynnä, joten selailu on aivan mukavaa.

Kirjaa löytyy kaikista nettikirjakaupoista, kuten adlibris jne. sekä kirjakaupoista. Hintakaan ei päätä huimaa, pyörii siinä 20-27euron välillä ainakin nettikaupoissa.
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9522541192

Tässä muutamia kuvia sieltä täältä, kirjassa on 160 sivua joten en kaikkia tähän lähtenyt sitten kuvaamaan kuitenkaan. Suosittelen lämpimästi! Lisätietoja www.kalligrafia.org


Kalligrafia eli korutekstaus on käsin kirjoittamisen taidetta. Se perustuu vanhoihin menetelmiin ja niiden tuntemiseen, mutta se myös kehittyy jatkuvasti. Vaikka kalligrafiaperinteen tunteminen on tärkeää, kaikkein eniten kalligrafi tarvitsee työssään näkemystä ja mielikuvitusta.Kirjain kirjaimelta -kirja esittelee uutta suomalaista kalligrafiaa, jota luonnehtivat innovatiivisuus, kekseliäisyys ja luovuus. Ennen kaikkea siinä keskitytään erilaisten projektien kautta nykyaikaisiin ja vaihteleviin kalligrafian materiaaleihin, tekniikoihin ja merkistöihin. Kirjan ohjeet ja havainnolliset valokuvat johdattelevat lukijan vaihe vaiheelta esimerkiksi kirjoittamaan juomatölkistä valmistetulla kynällä, värjäämään paperia teellä, tekstaamaan pöytälevylle tai kirjomaan kirjainhatun. Galleriaosassa esitellään inspiraation lähteeksi suomalaisten tekijöiden kalligrafiatöitä.Kirjan tekijöitä ovat Suomen Kalligrafiayhdistyksen jäsenet. Yhdistys edistää, kehittää ja ylläpitää kalligrafian harrastusta ja tasoa maassamme. Nyt ilmestyvä projektikirja on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

No comments:

Post a Comment