Monday, 28 January 2013

Kirjani, pian valmis painoon!

Heips, vihdoin uskallan jakaa tämän tiedon kanssanne.

Kirjani on nyt menossa painoon ihan parin viikon sisällä. "Iloisia Kirjaimia - Oikeilla Välineillä"- kirja ei kerro kirjoittamisen historiasta eikä anna tarkkoja numeroituja vetosuuntia, miten kirjain pitää tehdä, että se on täydellinen.

Kirja antaa ohjeet erilaisten välineiden käyttöön, tarkasti ja hyvin kuvaavien kuvien kera. Erilaisia aakkostoja kokeiltavaksesi ja verkkokaupat, joista saat näistä välieneistä lisää tietoa ja hankintapaikat, joista ostaa välineitä. Lisäksi värikkäitä ideoita, mistä ne inspiraatiot syntyvät sekä erilaisia työtapoja, asentoja ja erikoisiakin välineitä, joilla onnistut hauskoissa kirjaimissasi!
Jos innostuit, laita mailia info@taidetekstaamo.fi ja lähetän mielelläni lisätietoa kirjasta.
Ennakkotilaajille tulee sitten kirjan mukana pieni kalligrafinen teos, joten kannattaa olla asialla :) kirjan hinnaksi tulee 18€,  painopaikkana Kaarinassa sijaitseva Painola. Nakkaa emaililla, jos haluat ennakkotilaajaksi.

Oletko tiennyt, että vetopiirtimiä on useanlaisia: pikkuvetopiirrin, vetopiirrin ruuvilla, prinsessa vetopiirrin, taiteltu vetopiirrin, kulmavetopiirrin, horisonttikynä......

Lisäksi kirja sisältää tölkkikynän teko-ohjeet hyvien kuvien kera SEKÄ ohjeet tölkkikynän tuunaukseen. Kirjassa tuunataan muutakin kuin kirjaimia joten ideoita, ideoita, ideoita..... : )

Galleria osuus kulkee kirjan mukana ja inspiraation lähteinä ne toivottavasti toimivat lukijoille.

Minulle sanonta "matkanteko on määränpäätä tärkeämpi"- on ollut aina se ohjenuora. Kirjassanikin se luonnollisesti näkyy. Annan vinkkejä, miten uskallat heittäytyä värien maailmaan ja mistä niitä inspiraatioita oikein löytyy.

Kirja on kaikille tasoille, vaikka et olisi koskaan kirjaimia tehnyt, tämä on juuri sinulle kuin nakutettu. Myös taiteilijoille, uusia välineitä tutkimaan!

Tämä opas syntyi sattumalta eräänä yönä suunnitellessani tulevan kauden opetusmonisteita. Tarkoitukseni on inspiroida sinua kokeilemaan kaikenlaisia kalligrafiavälineitä osaamistasostasi riippumattaja ilman pelkoa epäonnistumisesta.Useimmat parhaista ideoistani ovat syntyneet juuri
epäonnistumisten kautta, vahingossa.Anna välineiden opettaa ja viedä sinua, ei toisinpäin.
Tee virheitä! Kirjan tapa tehdä asioita on minun tapani toimia - yksi tuhansista.
Kun tartut toimeen,löydät tuota pikaa oman tyylisi. Kun olet yksin, vietä laatuaikaa välineiden ja värien kanssa. Sotke ja roiski oikein kunnolla!

Kalligrafia on muutakin kuin korukirjaimia onnittelukorteissa. Viivat ja koukerot avaavat oven kaunokirjoitustaiteen kiehtovaan maailmaan, josta en sinne astuttuani ole halunnut poistua. Olen opiskellut kalligrafiaa toistakymmentä vuotta, mutta rakkaus kirjaimiin, muotoihin ja väreihin roihuaa edelleen. Palava halu kehittyä vei Satakunnan ammattikorkeakouluun, josta valmistuin kalligrafialinjalta kuvataiteilijaksi. Ennen sitä sain Suomen Kalligrafiayhdistyksen mestarijäsenyyden.Toiselta ammatiltani olen valokuvaaja. Sommittelutaidosta ja yllättävien tilanteiden hallinnasta on hyötyä myös kalligrafiassa. Kun perustaidot satojen harjoitustuntien jälkeen tulevat selkärangasta, pystyn irroittelemaan ja yhdistelemään taiteenaloja.Kynät, terät ja siveltimet ovat intohimoni, mutta kirjoittaminen onnistuu yhtä hyvin katuharjalla tai kuusenoksilla.
Kursseillani ja niin suomalaisissa kuin ulkomaalaisissakin aikakauslehdissä esitellyissä projekteissani kannustan kalligrafian harrastajia leikilliseen luovuuteen. Ilo kirjoittaa työhön piiloviestin: nämä kirjaimet on tehty rakkaudella.Yhden kirjan kansien väliin ei voi mahduttaa kaikkea.
Voit tutustua töihini internetsivullani www.taidetekstaamo.fi tai seurata blogiani osoitteessa http://taidetekstaamo.blogspot.com.

3 comments:

 1. Kiitos jo nyt tilanneille, aivan ihana vastaanotto on ollut nyt tällä asialla ja olen aivan onnessani!

  ReplyDelete
 2. Mulle heti! Siis tilaan kirjan :)
  t. Pia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi, suuri kiitos tilauksestasi. Nämä ennakkoon tilatut kirjat auttavat painon hurmaavan laskun kanssa tosi paljon. Laita minulle osoitteesi vielä emailiini info at taidetekstaamo.fi niin päästään etenemään. Kiitos ja kumarrus, Marika

   Delete