Wednesday, 23 September 2015

Korutekstausta värikkäästi tussilla -kurssin satoa


Sain häärätä opena parin illan tehokurssilla tussitekstaukseen, 
Seinäjoen Kansalaisopiston järjestämällä kurssilla. 20 innokasta oppijaa
paikalla ja kyllä kynä pysyi kädessä jokaisella.....lopputulokset aivan
kerrassaan upeita!!!


Kurssin aikana tutustuttiin myös joulukorttietekstaukseen,
sivellintusseihin, Pilot Parallel -kyniin ja tietysti erilaisiin tusseihin. 


Koukerot sujuivat kaikilta :)
Kiitos vielä kaikille osallistujille, keväällä tulossa seuraava samanlainen,
seuraa Kansalaisopiston ilmoittelua!

terkuin marikakk -ope

2 comments:

 1. Kiitos vielä opelle! Koska olis jatkokurssi tekstausalkeiden osaajille tms.?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heipä hei, kiitos kun piipahdit täällä. 18-19.11.2015 Seinäjoen Kansalaisopistolla on korutekstauskurssi, kurssin numero on 54011....se on ainakin ihan erilainen ja ehditään oppia paljon!Tässä kuvausta vähän:
   Tällä iloisella tekstauksen kurssilla et ehdi kyllästymään. Kun on päästy alkuun perusjuttujen kanssa, jatketaan koukeroisilla kirjaimilla ja siitä edetään goottilaistyylisiin kirjaimiin aina modernimpiin tölkkikynäkirjaimiin saakka. Tätä varten valmistamme ihan omia, uusia työkaluja.

   Kokeillaan myös täytettyjä kirjaimia, joissa piirretään ulkorajat ohuella terällä ja lopuksi koristellaan sisäosat eri väreillä ja erilaisin tyylein. Leikkaamme kirjaimia ulos tekstistä ja käytämme niitä uudella tavalla.

   Kurssilla opit sommittelun taitoja, sekoittamaan itse omat tekstausmusteesi ja iloiset värit joilla tehdään kauniita ja kirkkaita kirjaimia, unohtamatta kultaustekniikoita, leimasimia, sinettilakkoja ja sulkakyniä. Katsellaan hieman historiallisia kirjaimia, köynnöskoristeluita ja tutustutaan kalligrafiakirjoihin. Suunnitellaan pieni valmiimpi työ ja siinä samalla opitaan tekstin sommittelua paperille, kuoriin ja kortteihin.

   Opimme tekemään muutamia erilaisia kauniita taustoja kalligrafiatöihimme. Aina se valkoinen paperi ei tunnu hyvältä. Pienillä kikoilla saat runotaulun loistamaan herkästi. Samalla tutustutaan erilaisiin väreihin, kuten panpastellit, inktensen liituväreihin ja taustan värjäystekniikoihin.

   Kokeillaan erilaisia – myös hieman oudompia –kalligrafiavälineitä: pipettiä, hammastikkuja, ruokokynää, vetopiirtimiä, automaattikyniä, sulkaa, sivellintä, pilot parallel kyniä ja vaikka mitä muuta. Jos omistat jo tölkkikynän, tehdään hieman erilainen versio sinulle ja tuunataan vanhoja tarvittaessa.

   Kurssin jälkeen voit kotona omatoimisesti toteuttaa erilaisia tekstaustöitä, runotauluja, kortteja tai kutsuja jne.

   Kurssin kuluessa tutustut tasateriin, hiusteriin, kynänvarsiin, guassiväreihin, pensseleihin, erilaisiin papereihin ja kalligrafiakirjoihin.

   Kaikki kurssilla tarvittavat tarvikkeet voit ostaa kurssin aikana. Sinun ei tarvitse hankkia mitään tekstaamiseen liittyvää etukäteen.

   Alkuun pääsee noin 40eurolla, jonka voit varata mukaan kurssille.

   Varaa mukaan jo olemassa olevat kalligrafiavälineesi, kamera ja muistiinpanovälineet.

   Delete