Thursday 21 January 2016

Pakkasella touhutaan sisällä :)

 Pakkaskelin värikäs maailma sisällä syntyy superlonikirjaimin painelemalla.
 Olen tämän vuosia sitten postannut mutta toimii edelleen!
 
Tarvikkeet:
-superlonia/vaahtomuovi tai paksua huopaa
-sakset
-tussi
-siveltimiä ( linotela ja lasilevy/lautanen )
-sieni
-tyhjiä t-paitoja tai vanhoja t-paitoja joita uudistetaan
-kangasvärejä
-paksuja muovitaskuja/kontaktimuovia

 
Suojaa työtila. Tulosta isot aakkoset tai käytä tekstaamiani valmiita aakkosia ja leikkaa ne irti paperista. Aseta aakkoset superlonille ja kopioi ääriviivoja myöden tussilla ne superlonille. 
Leikkaa kirjaimet superlonista ulos.  
Voit antaa lasten kastaa superlonikirjain suoraan väriin tai pursota väriä tasaiselle alustalle (esim. Lautaselle) ja kastaa siihen. Linotelalla rullaamalla värin saa vielä tasaisemmin kirjaimeen. Kirjaimen voi sitten painaa paitaan. 

 
Sapluunan teet helposti paksusta muovitaskusta tai kontaktimuovista. Jäljennä kirjaimet suoraan muoviin permanent tussin avulla ja leikkaa irti. Joidenkin kirjainten
Sisäosiin täytyy lisätä osia myöhemmin jos ne leikkautuvat pois. Esimerkiksi O on tällainen. O kirjaimen sisäosan voi tehdä siveltimellä lopuksi suoraan paitaan.

Pese kaikki välineet ja anna paitojen kuivua ja silitä. 
Tarkista hoito ohjeet käyttämäsi värin käyttöohjeista.

Vinkki:
Mitä enemmän värejä on käytössä, sitä hauskempaa viikareilla on. Samalla tekniikalla voi tuunata myös muita vaatekappaleita ja vaikkapa tyynynliinan.

Jos paitoja on enemmän käytössä/lapsi, ensimmäinen voi olla harjoituskappale. Näin lapselle ei tule paniikkia jos ensimmäinen paita ei heti onnistu.

sotku on varmaa!!!
Isompien lasten kanssa voi käyttää myös akryylivärejä, varsinkin jos he tuunaavat esim. Kassit. Akryylivärit eivät oikein vesipesua kestä joten t-paitoihin kannattaa käyttää kangasvärejä.Kiitos kun piipahdit!
toivottelee 
marikakk


No comments:

Post a Comment