Sunday, 16 August 2020

Kuka mä oon :) jotain Marika KK:sta

Jos ajattelisi, että miten luonnehtisin omaa tuotantoa ja tekemistä: Kokeileva, yhdistelevä, tuntuva, abstrakti Olen kuvataiteilija, taidevalokuvaaja ja kirjaintaiteilija. Käytän pääasiallisesti omavalmisteisia maalausvälineitä, sivellintä, akryylimaaleja ja kangasta yhdistettynä valokuvaan, erilaisiin esineisiin, installaatioihin tai kollaaseihin. Lisäksi kokeilen rohkeasti erilaisia tekniikoita, toisiinsa sopimattomiakin yhdistelmiä. Useimmiten kuvakieleni on ei esittävää ja abstraktia, jota voi kukin tulkita itse.
Tutkin useiden eri tekniikoiden yhdistelyä, ja kokeileva prosessi on toiminut kohdallani parhaiten. Lisäksi työstän useaa teosta kerralla, jolloin minua motivoi se, että näen, mitä tapahtuu, kuinka ja miten. Teemat teoksiini pursuavat omasta elämästäni, yhteiskunnan tapahtumista, kokemuksista sekä luonnosta. Usein jopa yksittäisestä esineestä, joka käsiini päätyy. Paljon vaikutusta taiteeseeni olen saanut myös erilaisista lapsuuden kokemuksista mielenkiintoisten elinympäristöjen kokijana, kuin myös ulkomaanreissuilta sekä asuessani maailmalla.
Taide on minulle moninkertaista, kerroksellista, ei välttämättä pelkkä siveltimen veto paperilla. Teoksissani esiintyy usein kirjaimia tai niiden muotoja. Tavoitteeni on tuoda esiin myös kirjaintaidetta erilaisissa ympäristöissä, pinnoilla. Yllätyksellistä, niinkuin taide on, mutta lopulta jätän taiteen kokijan silmiin sen tuntemisen ja tulkinnan. Taiteilijana haluan tuottaa katsojalle jonkin tuntemuksen, fiiliksen tai ajatuksen. Ehkä jonkin inspiraation pisaran kokemusten valtamereen.
Marika KK Teen mielelläni teoksia sinun kotiisi, just sulle sopivilla väreillä ja ajatuksilla. Rakastan maalata tarinoita ja tunteita. Teoksiani on myynnissä taiko.art/marikakk sekä instagram.com/marikakk_lettering Mitäs muuta? Olen +nelikymppinen kuvataiteilija, kirjaintaiteilija ja taidevalokuvaaja. Asustan poikani ja koiralaumamme kanssa Seinäjoen lentokentän kupeessa, Ateljeetani ja Kurpitsa villaa pyöritellen, Kurpitsavilla on majoituspalvelu, jota pyöritän tontillani. Löydymme airbnb:stä. Syyskoristelu, kaunis Halloween, on intohimoni myös. Sisustan kotini ja pihani syksyllä teeman mukaan. Taiteita olen opiskellut jo toistakymmentä vuotta, mutta rakkaus muotoihin ja väreihin roihuaa edelleen. Siveltimet, kynät, metalliset omavalmisteiset taidevälineet ovat intohimoni, mutta taiteilu onnistuu yhtä hyvin katuharjalla tai kuusenoksalla kuin digitaalisestikin. Taidepajoissani kannustan kädentaitojen harrastajia leikilliseen luovuuteen. Ilo kirjoittaa työhön piiloviestin: nämä teokset on tehty rakkaudella. Koulutan ateljeessani sekatekniikoita ja myös lyhytkursseja, ympäri Suomen. 2014 & 2015 & 2017 vedin USA:ssa, Los Angelesissa taidetyöpajoja isossa konferenssissa, paikallisen järjestäjän kutsusta. USA_ssa julkaistiin taidepainotteinen sekatekniikkakirjani keväällä 2014. Kiitos, kun jaksoit lukea loppuun ja palaahan astialle, jos tarvitset taideteoksen kotiisi! Moikka!

No comments:

Post a Comment