Friday 17 March 2023

26-28.6.2023 kalajoki tekstausta ja kalligrafiaa

 Kalajoen Kristillinen Opisto KALLIGRAFIAA JA TEKSTAUSTA 

26.–28.6.2023

 

Oletko halunnut kirjoittaa ja tekstata kauniita kirjaimia koukeroineen kortteihin, runotauluihin tai vaikkapa kyltteihin?

Tervetuloa tekstauskurssille! Kurssilla käydään läpi useita erilaisia tyylejä ja koristeluita. Kurssi sopii kaikille, niin aloittelijoille kuin jo aikaisemmin kursseja käyneille, skräppääjille ja muillekin kädentaitajille. Kurssin alussa katsotaan kullekin sopiva etenemistahti. Peruskirjaimistojen lisäksi kurssilla opitaan uusia kirjaimistoja ja taitoja, modernia kalligrafiaa, Brush lettering/sivellintekstausta sekä tasaterätekstausta. Lisäksi kokeillaan ja sekoitellaan värejä, joilla tehdä kauniita ja kirkkaita kirjaimia, kultaustekniikoita, sinettilakkoja ja sulkakyniä unohtamatta. Kurssilla tutustutaan myös historiallisiin kirjaimiin ja kalligrafiakirjoihin. Tarkoituksena on, että kurssilla suunnitellaanpieni valmiimpi työ ja samalla opitaan tekstin sommittelua paperille ja kortteihin. Sään salliessa osa tunneista voidaan pitää myös ulkona. Kaikki perusmateriaalit saa ostaa kurssin alussa opettajalta, kuva-ja kirjaintaiteilija Marika Koskimäeltä. Perusmateriaalipaketin hinta on noin 35 €. 

Kurssin ohjaaja kuva-ja kirjaintaiteilija Marika Koskimäkion kuvataiteilija ja kalligrafi Pohjanmaalta. Hän on opiskellut kalligrafiaa Suomen lisäksi mm. Englannissa, Saksassa, USA:ssa, Belgiassa, Ranskassa ja Italiassa. Koskimäki on toiminut myös Suomen Kalligrafiayhdistyksen puheenjohtajana ja hän on yhdistyksen mestarijäsen.  Koskimäki opettaa kalligrafiaa, tekstausta ja sekatekniikoita eri puolella Suomea. Opettamisen ohella hän tekee erilaisia kirjaimiin liittyviä sekatekniikkaprojekteja ja isompia lavasteita kuvauksiin, paikkakortteja, kirjwkuoria, kunniakirjoja, logoja tai vaikka seinätekstejä unohtamatta.

Tervetuloa kalligrafian lumoavaan maailmaan!

No comments:

Post a Comment