Friday 17 March 2023

Kristiina 9-11.6.2023 kalligrafiaa freestyle

 

Freestyle Kalligrafiaa Kristiinankaupungissa - ilmoittaudu Keistiinankaupungin kansalaisopistoon 

110310 FREESTYLE KALLIGRAFIAA 

https://www.opistopalvelut.fi/kristinestad/course.php?l=fi&t=4255

Kurssin sisältö ja tavoite: Freestyle pajassa aloitetaan harjoittelemalla hieman perusaakkosia, lämmitetään käsi muutamien rentojen harjoitusten kautta ja jatketaan erilaisin välinein kirjainten tuottamista, vapaammin ja rytmikkäämmin. Valmistamme itse osaksi kirjoitusvälineemme, jolloin jokaisella on omanlainen uniikki ote tekemiseen. Näiden työvälineiden ja musteen sekä luovuutta avaavien harjoitusten avulla kirjaimet alkavat muodostaa erilaisia muotoja; avattuja ja suljettuja, venytettyjä, pyöristettyjä, kasattuja, revittyjä,  leikattuja, nopeutettuja ja hidastettuja. Tutkimme sommittelua sekä eri aikakausien kalligrafiataiteilijoiden teoksia ja opimme niistä. Lauantain aikana alkaa muodostua papereihin erityyppisiä, jopa abstrakteja muotoja, jotka muistuttavat kirjaimia tai niiden sisätiloja, kuvioita ja originaaleja, jopa kuoseja,  joista sunnuntain aikana valmistuu yksi tai useampi valmiimpi teos joko kankaalle tai laadukkaalle paperille, oman valinnan mukaan. Katsomme yhdessä erilaisin rajauskeinoin, mikä parhaiten sopii kuhunkin teokseen, tyyliin ja tarinaan.


Opettajan esittely omin sanoin: Olen Marika KK, kuva- ja kirjaintaiteilija ja taidemaalari, Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta.Taidettani voisi luonnehtia sanoilla: Kokeileva, yhdistelevä, tuntuva, abstrakti. Käytän pääasiallisesti omavalmisteisia maalausvälineitä, sivellintä, akryylimaaleja ja kangasta yhdistettynä valokuvaan, erilaisiin esineisiin, installaatioihin tai kollaaseihin. Lisäksi kokeilen rohkeasti erilaisia tekniikoita, toisiinsa sopimattomiakin yhdistelmiä. Useimmiten kuvakieleni on ei esittävää ja abstraktia, jota voi kukin tulkita itse. Teoksissani esiintyy usein kirjaimia tai niiden muotoja. Tavoitteeni on tuoda esiin myös kirjaintaidetta erilaisissa ympäristöissä, pinnoilla. Yllätyksellistä, niinkuin taide on. www.marikakk.com 


Kurssilla harjoitellaan perusaakkosia ja valmistetaan oma kirjoitusväline. Tutkitaan sommittelua, rajaamista sekä eri aikakausien kalligrafiataiteilijoiden teoksia. Kurssin aikana tehdään vähintään yksi teos kankaalle tai laadukkaalle paperille.

Kurssi sopii aloittelijoille ja edistyneille. Opetuskieli suomi ja englanti.

Kurssi on osa Kalligrafiapäivien kurssitarjonnasta. 

No comments:

Post a Comment