Saturday, 14 March 2015

Workshops in Finland - Kalligrafia, mixedmedia/sekatekniikkakurssit Suomessa


(My workshop info here in Finland)

TERVETULOA KALLIGRAFIA- 
MIXED MEDIA/SEKATEKNIIKKA,
KIRJANSIDONTA- & KESÄKURSSEILLE!


16.5 – 17.5.2015
Paperikantisia sidoksia helposti
Terhi Hursti www.bookart.fi saapuu MarikaKK:n työtilaan kurssittamaan. Terhi Hursti on maailmallakin tunnettu taidekirjansitoja ja hän opettaa ympäri suomen sekä Tampereen seudulla kirjansidontaa ja kalligrafiaa.
Kysy laajaa kurssiesitettä: marika@studioretro.fi

Viikonlopun aikana Sinulla on hyvin aikaa toteuttaa monta erilaista, yksinkertaista sidosta, joita voit hyödyntää laajasti korteista aina taiteilijakirjoihin asti. Kansissa voit käyttää eri materiaaleja luovasti, myös kalligrafiset harjoitustyöt tai teokset käyvät mainiosti.

Teemme aluksi perinteisen yhden vihon sidonnan, kaksi erilaista japanilaista sidosta sekä pitkäpistosidoksen. Siitä etenemme modernimpaan sidostapaan, joissa voit leikitellä joko kahden erilaisen materiaalin tai erilaisen pinnan kontrastilla.
———————————————————————————————————
23.5.2015 yksi lauantai
Tehdään sisustustaulu itse -kurssi
MarikaKK:n työtilassa Ilmajoella. Kysy laajaa kurssiesitettä & lisätietoja marika@studioretro.fi
Tervetuloa tälle yhden päivän sekatekniikka –kurssille, jossa saat tehdä itsellesi mieleisen sisustustaulun, haluamallasi tekniikalla ja väreillä. Toista samanlaista ei tule siis vastaan.
———————————————————————————————————-
28-30.7.2015
Perinteinen Kalligrafia kesäkurssi (kaikille tasoille!)
Etelä-Pohjanmaan Opistolla Opistontie 111, 60800 Ilmajoki
puhelin: 06-4256 000 & toimiston sähköposti: toimisto@epopisto.fi
Kurssilla opit sekoittamaan itse omat tekstausmusteesi ja iloiset värit, joilla tehdään kauniita ja kirkkaita kirjaimia unohtamatta kultaustekniikoita, leimasimia, sinettilakkoja ja sulkakyniä. Katsellaan hieman historiallisia kirjaimia ja tutustutaan kalligrafiakirjoihin. Suunnitellaan pieni valmiimpi työ ja opitaan samalla tekstin sommittelua paperille, kuoriin ja kortteihin. Opitaan tekemään muutamia erilaisia kauniita taustoja kalligrafiatöihimme – aina se valkoinen paperi ei tunnu hyvältä. Pienillä kikoilla saat runotaulun loistamaan herkästi. Samalla tutustutaan taustan värjäystekniikoihin ja erilaisiin väreihin, kuten panpastelleihin ja inktensen liituväreihin.
Kokeillaan erilaisia – myös hieman oudompia – kalligrafiavälineitä: pipettiä, hammastikkuja, ruokokynää, vetopiirtimiä, automaattikyniä, sulkaa, sivellintä, pilot parallel -kyniä jne. Jos omistat jo tölkkikynän, tehdään sinulle hieman erilainen versio ja tuunataan tarvittaessa vanhoja. Sään salliessa osa tunneista voidaan pitää ulkona hakien inspiraatiota opiston hienosta miljööstä. Kurssin kuluessa tutustut tasateriin, hiusteriin, kynänvarsiin, guassiväreihin, pensseleihin, erilaisiin papereihin ja kalligrafiakirjoihin.

15-16.8.2015
Kirjantuunauskurssi Tampere!
MarikaKK kurssittaa Tampereella, Taideluokka MUUSA:ssa!
Kysy laajaa kurssiesitettä sähköpostilla: marika@studioretro.fi
Tällä viikonloppukurssilla ei tehdä kirjasta käsilaukkua eikä ovikranssia vaan tuunataan kirjasta ihan uudenlainen teos. Sinun näköisesi, sekatekniikoin toteutettu teos.
Lähde matkaani tälle viikonloppukurssille ja muutetaan kierrätyskirjasi hienoksi värikkääksi tai hyvinkin yksinkertaiseksi teokseksi joka heijastelee juuri sinun tyyliäsi.
Opit ison määrän niksejä ja vinkkejä mm. miten tehdään salalokeroita, ikkunoita, erilaisia taskuja –pystyyn ja vaakaan- sekä taitoksia muistoille tai pienille tavaroille. Opit luomaan lisää tilaa kirjaan jatketuilla sivuilla, maalaamaan gessolla ja käyttämään ohuita riisipapereita hyödyksesi, leimailemaan, taiteilemaan ja paljon muuta. Emme luonnollisesti unohda sitä tärkeintä eli kirjoittamista kirjaan: kynillä, tusseilla, musteilla jne.
—————————————————————————————–
Mitä kursseja toivoisit lisää ja minne?
Lähetä ehdotus, kommentti tai terkkuja sähköpostilla marika@studioretro.fi

No comments:

Post a Comment