Saturday, 30 May 2015

Lähde heinäkuussa mukaan luovaan toimintaan!Jo kolmetoista kertaa, heinäkuussa ympäri suomen ovat innokkaat kokoontuneet tälle neljän päivän kurssille Etelä-Pohjanmaan Opistolle, lomalle ja luovan toiminnan pariin!


Kurssilla käydään läpi useita erilaisia kirjoitustyylejä ja koristeluita. Kurssi sopii kaikille, niin aloittelijoille kuin jo aikaisemmin kursseja käyneille, skräppääjille ja muille kädentaitajille. Aikaisempaa kokemusta tekstaamisesta tai kalligrafiasta et tarvitse. Kurssin alussa katsotaan kullekin sopiva etenemistahti.


Kurssi alkaa peruskirjaimistoilla, joten kaikki pääsevät hyvin tutustumaan kalligrafian perusteisiin aivan alkeista saakka. Kun on päästy alkuun, jatketaan koukeroisilla italikin kirjaimilla edeten goottilaistyylisiin kirjaimiin ja aina modernimpiin tölkkikynäkirjaimiin saakka. 


 Ajan salliessa kokeillaan myös täytettyjä kirjaimia, joissa piirretään ulkorajat ohuella terällä ja lopuksi koristellaan sisäosat eri värein ja erilaisin koristetyylein.


 Kurssilla opit sekoittamaan itse omat tekstausmusteesi ja iloiset värit, joilla tehdään kauniita ja kirkkaita kirjaimia unohtamatta kultaustekniikoita, leimasimia, sinettilakkoja ja sulkakyniä. Katsellaan hieman historiallisia kirjaimia ja tutustutaan kalligrafiakirjoihin. 


 Suunnitellaan pieni valmiimpi työ ja opitaan samalla tekstin sommittelua paperille, kuoriin ja kortteihin. Opitaan tekemään muutamia erilaisia kauniita taustoja kalligrafiatöihimme – aina se valkoinen paperi ei tunnu hyvältä. 


Pienillä kikoilla saat runotaulun loistamaan herkästi. Samalla tutustutaan taustan värjäystekniikoihin ja erilaisiin väreihin, kuten panpastelleihin ja inktensen liituväreihin.Kokeillaan erilaisia – myös hieman oudompia – kalligrafiavälineitä: pipettiä, hammastikkuja, ruokokynää, vetopiirtimiä, automaattikyniä, sulkaa, sivellintä, pilot parallel -kyniä jne. 

Jos omistat jo tölkkikynän, tehdään sinulle hieman erilainen versio ja 
tuunataan tarvittaessa vanhoja. 
 Sään salliessa osa tunneista voidaan pitää ulkona hakien inspiraatiota opiston hienosta miljööstä. Kurssin kuluessa tutustut tasateriin, hiusteriin, kynänvarsiin, guassiväreihin, pensseleihin, erilaisiin papereihin ja kalligrafiakirjoihin.
 Lisätietoja kurssin ohjelmasta, asumispaketeista jne. www.epopisto.fi


Osoite:Opistontie 111, 60800 ILMAJOKI
 Puhelin:(06) 4256 000
 Telefax:(06) 4256 150
 Sähköposti:toimisto@epopisto.fi
 Toimisto avoinna:  ma - pe 9.00 - 15.00

Viime vuoden kurssilaisten valmiita runotauluja 1 comment:

  1. Ilmajoki-lehden Kesälehdessä on tosi hieno juttu Marikasta ja kalligrafiasta. Unelmat kantaa! tv Leila

    ReplyDelete