Friday 18 May 2012

Vinkki lasten kanssa matkustaville/ matkalla lasten kanssa!

Jos olet lähdössä kesälomalla autoilemaan lasten kanssa tai mökille tai johonkin jossa tarvitaan tekemistä lapsille: helposti ja kivuttomasti. Tässä iloisen kalligrafin vinkki!  Luovaa toimintaa lasten kanssa! Toiminut meidän perheessä jokaisella pidemmällä kyläilyreissulla. Minigrip-pussi  kirjaimet! Tämän pussin kanssa mökkireissut lasten kanssa sujuvat mukavasti. Sopii kaikenikäisille lapsille ja muillekkin leikkimielisille : ) Älä jätä lapsia yksin/valvomatta näiden kanssa, rikki mennessään voi olla iso sotku edessä!

Tarvitset:
-Iso minigrip pussi ( tavaratalon pakkauspaperien ja roskapussien osastolta löytyy isoja minigrip-pusseja)
-tops-puikkoja
-kahta tai kolmea eri väriä
--väreiksi käy sormivärit tai ihan mitkä tahansa vesiliukoiset värit
-läpinäkyvää teippiä
VINKKI: Kokeile pursottaa pussiin hilloja tai marjoja, vanilja-tai suklaakastiketta jne. näin ei haittaa vaikka pienemmät saisivat pussin auki, voivat syödä lopuksi sisällön : )
 
Pursota minigrip pussiin eri värejä. Älä sekoita värejä vielä. Laita pussi kiinni tarkasti. Tarkista että pussiin ei jää ilmaa. Varmenna pussin suu vielä teippaamalla se kunnolla kiinni. Anna lasten kirjoittaa ja piirtää tops-puikolla pussin päällä. Värit alkavat pikkuhiljaa sekoittua ja se innostaa kokeilemaan lisää. Kirjaimet ja piirrokset häviävät hetkessä joten tästä riittää hauskaa tekemistä pitkäksi aikaa.


 Värit sekoittuvat lopuksi aivan ihanalla tavalla, tästä riittää katselemista meille aikuisillekkin : ) Hauskoja automatkoja toivottaa: iloinen kalligrafi Marika Koskimäki-Ketelä ; )

No comments:

Post a Comment