Saturday, 9 June 2012

Skräppäyspaperit uniikisti+helposti

Tämä projekti sai alkunsa, kun tarvitsin skräppäys papereita valokuva-albumiini ja aiheena oli poikani uusi mönkijä ja SUPER mutainen "ralli". 

Sellaisia papereita ei löytynyt mistään kaupasta, ja halusin lisäksi että paperin pinta olisi kuvioitu/tuntuva, että fiilis mutaisesta mönkijärallista toteutuisi. 

Tarvitset:
- isoja paperi arkkeja; akvarellipaperi on hyvää koska se on paksua ja pinnassa on jo hieno kuviointi
-vesi-tai akryylivärejä paperin pohjan maalaukseen
-akryylivärejä pinnan luomiseen
-siveltimiä, vesikipon ja suojatun pöydän
-iloista mieltä : )


Maalasin ne ensin yhdellä värillä, sekoitin tuollaisen beigen-rusahtavan värin (akryyliväreistä, mutta mikä tahansa väri käy). Annoin kuivua. . Sen jälkeen päälle valkoista, johon sekoitin ripauksen ruskeaa. Ja tämän päällimmäisen kerroksen tein tosi paksusti ja niin että siihen jäi väriä kasoille ja hyvin paljon.
Sitten odotin ihan muutaman minuutin ja piirtelin kuvioita ja kirjaimia siihen. Työkaluna käytin siveltimen toista päätä ja ikään kuin raavin paperin pintaa, niin että paksun akryylivärikerroksen pintaan tuli hienoja kuvioita.

Tämän jälkeen annoin kuivaa kaikkien arkkien ja oma skräppäyspaperi oli valmis. Lisään tähän kuvia valmiista papereista ja myös ihan alkuvaiheen paperista. Kannattaa kokeilla, projekti oli jälleen kerran hauska : ) Ja skräppäys albumistani tuli tosi hieno ja uniikki juuri omintakeisten papereitten avulla.
Kalligrafit, korutekstaajat ja piirtäjät sekä taiteilijat - tässä juuri voi käyttää omaa luovuuttaan hienosti hyväkseen ja samalla kun tulee harjoiteltua, saa myös käyttökelpoisia papereita albumeihin, kortteihin ja muihin teoksiin. Terveisin iloinen kalligrafi: Marika Koskimäki-Ketelä

No comments:

Post a Comment