Wednesday 13 June 2012

Viikarit design / Poikien kanssa t-paitoja + tuunausta kirjaimillaPoikien kanssa täytyy tehdä vähän "isommin" kaikki : )  Kokeile tätä tekniikkaa myös muihin vaatekappaleisiin, sopii hienosti myös farkkuihin jne. Koko perhe mukaan. Varaa vaikka hieno päivä ja ulkona koko poppoo yhdessä "sotkemaan" : ) Vettä vaan lähelle, että pääsee pesulle välillä!

 
Tarvikkeet:
-superlonia/vaahtomuovi tai paksua huopaa
-sakset
-tussi
-siveltimiä ( linotela ja lasilevy/lautanen )
-sieni
-tyhjiä t-paitoja tai vanhoja t-paitoja joita uudistetaan
-kangasvärejä
-paksuja muovitaskuja/kontaktimuovia
Miten toimitaan:
Suojaa työtila. Tein tähän liitteeksi iloksesi "rouheat"/ poikamaiset malliaakkoset-malli kirjaimet, joita voit käyttää tässä projektissa. Tulosta ne ihan tavallisella tulostimella. Käytä malliaakkosia sellaisenaan (tulosta paksulle paperille ja leikkaa irti) tai suurenna niitä kopiokoneella. Leikkaa ne irti paperista. Aseta aakkoset superlonille ja kopioi ääriviivoja myöden tussilla ne superlonille. Leikkaa kirjaimet superlonista ulos.

Voit antaa lasten kastaa superlonikirjain suoraan väriin tai pursota väriä tasaiselle alustalle (esim. Lautaselle) ja kastaa siihen. Linotelalla rullaamalla värin saa vielä tasaisemmin kirjaimeen. Kirjaimen voi sitten painaa paitaan.

Sapluunan teet helposti paksusta muovitaskusta tai kontaktimuovista. Jäljennä kirjaimet suoraan muoviin permanent tussin avulla ja leikkaa irti. Joidenkin kirjainten
Sisäosiin täytyy lisätä osia myöhemmin jos ne leikkautuvat pois. Esimerkiksi O on tällainen. O kirjaimen sisäosan voi tehdä siveltimellä lopuksi suoraan paitaan. Sotku on melkoinen mutta pääasia että "kansa viihtyy" ; )


Kokeilkaa painaa kuvioita myös keittiösienellä, vanhoilla hammasharjoilla,ruohotupsuilla,räteillä ja muillakin käyttöesineillä.

 
Pese kaikki välineet lopuksi.

Anna paitojen kuivua ja silitä lopuksi. Tarkista hoito-ohjeet käyttämäsi värin käyttöohjeista.

Vinkkejä onnistumiseen:
Mitä enemmän värejä on käytössä, sitä hauskempaa viikareilla on. Samalla tekniikalla voi tuunata myös muita vaatekappaleita ja vaikkapa tyynynliinan.

Jos paitoja on enemmän käytössä/lapsi, ensimmäinen voi olla harjoituskappale. Näin lapselle ei tule paniikkia jos ensimmäinen paita ei heti onnistu.

Isompien lasten kanssa voi käyttää myös akryylivärejä, varsinkin jos he tuunaavat esim. Kassit. Akryylivärit vaativat käsinpesun joten t-paitoihin kannattaa käyttää kangasvärejä.

Hauskoja kokeiluita toivottelee iloinen kalligrafi ja kuvataiteilija Marika Koskimäki-Ketelä

1 comment:

  1. Sinullahan on täällä vaikka mitä kivaa! Kiitos jättämästäsi kommentista blogiini! :D

    ReplyDelete