Tuesday, 23 October 2012

joulupaperin tuunausta ja rullakuusia Ihana-lehden ohjeiden mukaan!

 Viimeisimmässä Ihana-lehdessä on ohjeet kirjainjoulupaperin tekemiseen sekä rullakuusen ohjeet, jonka voit tehdä ihan harjoituspapereista tai vaikkapa ylijäämä skräppäyspapereista. Nyt kuitenkin tuunataan lisää noita ihana-lehdessä olleita projekteja. Lisätietoja lehdestä www.ihanalehti.fi
 Jouluinen tervehdys lahjanaruun ja rusetti. Tarvitset sakset (voi olla tuollaiset kuviosakset) ja paperia tai tyhjää joulupaperia. Katso kirjoitusohjeet lehdestä. Värjäsin leveämmän suikaleen kullanvärillä ja kapeampaan suikaleeseen kirjoitin ihan tussilla tekstiä "hyvää joulua 2012..."
Sitten ne päällekkäin, leveä suikale alle ja tekstisuikale päälle ja teipillä kiinni takaa. Se näytti jo sellaisenaan tosi hyvältä. Minulle jäi kuitenkin suikaleita, joten taittelin lopuista suikaleista puikkoliiman avulla tuollaisen rusetin. Yksinkertainen ohje mutta lopputulos on aivan ihana.
 RULLA-/MINIKUUSET:
 Minikuuset sopivat koristeeksi vaikkapa nukkekotiin TAI niistä syntyy aivan ihania joulukortteja! 

Rullakuusen ohjeet löydät myös uusimmasta ihana-lehdestä. Kokeile nyt vaalean taustan sijaan tummempaa taustaa ja ihan pientä kuusta. Voit tähden ja kuusen rungon piirtämisen sijasta tekstata ne esim. vuosiluvun tai joulutervehdyksen avulla.

 Hopea pulloväri ja sivellin toimivat siinä missä hopeatussitkin. Puhumattakaan jos kokeilet leimasimia ja kohojauheita!

 Tässä kokeilin www.tekstaustarvike.fi verkkokaupasta ostamaani supervalkoista vesiliukoista väriä ja kylläpäs se näytti hyvältä tuossa mustalla. Kirjoitin vuosiluvun hiusterällä mutta siihen käy mainiosti myös pensseli tai tavallinenkin tekstausterä.
Vinkki: Ota lapset talkoisiin mukaan pyörittelemään rullia. Näin koko perhe saa touhata yhdessä ja rullia syntyy kuin huomaamatta.
Hyvää joulunalus-askartelu-aikaa toivottaa iloinen kalligrafi Marika Koskimäki-Ketelä

No comments:

Post a Comment