Thursday, 4 October 2012

Kultausta&kullan hohtoa kirjaimiisi, helposti!

Kultaus on sellainen vähän pelottava juttu, kun siinä pitää käsitellä sitä kultaa ja kultausnestettä ja vaikka mitä. MUTTA teen pari projektia nyt blogiini, jotka ovat oikeasti helppoja ja kultaus alkaa tuntumaan helpolta kuin leivän teko. Ensimmäisen projektin tein vetopiirtimellä, niitä on vaikka minkälaisia ja edullisimmin vetopiirtimen saa alle 10eurolla mutta sillä voi siis kirjoittaa musteeseen kastamalla tai tässä tapauksessa kastetaan se tuohon kultausnesteeseen.

Tarvikkeet hankin www.posliiniporras.fi verkkokaupasta, jonka iso askartelu, posliini ja kalligrafiatarvikemyymälä sijaitsee Seinäjoella. Todella hyvä palvelu, ja ihan puhelimella voi soittaa ja tilata näitä tuotteita. He omistavat myöskin www.tekstaustarvike.fi eli kaikki tuotteet löytyivät saman katon alta.

Rennompi projekti vetopiirtimellä tai miksei vaikkapa ihan siveltimellä vaan, ilman jännitystä!
 Joulua odotellessa tämä kultaushomma sopii mainiosti korttiaskarteluihinkin. Eli tarvikkeina käytin sitten tuollaista pakettia, johon kuuluu 25kultalehteä n15x15cm kokoisia sekä se kultausneste, jota käytän kirjoittamiseen kullan alle (englanniksi purkin kyljessä Adhesive Size). Pakettiin kuului myös toinen purkki, joka on tarkoitettu sitten suojaamiseen jos kultaat esim. vanhoja kehyksiä tai esineitä. Eli tällä samalla tekniikalla voit kullata ihan mitä vaan.

 Paperina ja kokeiluihin käytin tätä laadukasta Winsor&Newton luonnoslehtiötä, joka on näppärän kokoinen (20x30 eli A4) kuljettaa mukana. Ostettu niin ikään sieltä Posliiniportaasta.
 Kastoin koko vetopiirtimen suoraan sinne kultausnesteeseen ja kirjoitin rennosti sanan rakkaus. Jouduin kastamaan sen oikeastaan useammankin kerran, kun halusin että nestettä saan runsaasti paperille. Kannattaa kokeilla muutamia eri kertoja ja eri määrillä että saat itsellesi sopivan tuloksen.
 Kovin ja kauhein paikka tässä on odotus, eli vähintään 30min. pitää antaa nesteen kuivaa, jos sitä on paljon, niin kuin minun tapauksessani, annoin sen kuivua yön yli.
 Aamulla kultausneste oli ihan kirkasta ja näkyi hyvin paperilta. Sitten hengitin siihen päälle ihan kuumaa. Voit kokeilla hieman höyryttää sitä myös silitysraudalla - laita höyry päälle. Siis tosi vähän tarvii ja sitten vaan repäiset kultalehdestä sopivan palan ja asetat sen kirjainten päälle. Ota tavallinen paperi nyt käteen ja aseta se kultalehden päälle ja hiero hitaasti ja vähän painamalla kulta kunnolla kiinni kirjaimiin.
 Painelin tässä myös ihan suoraan kullan päältä ja sekin näytti toimivan hyvin eli aina ei tarvitse käyttää suojapaperia.
 Sitten vaan siveltimellä ylimääräiset kullat pois paperilta ja valmista on! Kerää kullan palaset talteen nimittäin niitä on kiva käyttää korttiaskartelussa pieniin tähtiin tms.
Eli ei kun kokeilet vaan, tämä on hauskempaa kuin luulinkaan ja lopputulos on IHANA!
Niin ja tässä vielä kuva vetopiirtimestä, jolla voit kirjoittaa siis mitä vaan, kastat vaan sen väripurkkiin ( vettä värin sekaan että luistaa ). Hauska ja tällä saa niitä vähän erilaisia kirjaimia-ei niin taviksia : )  Tässä linkki siihen http://www.tekstaustarvike.fi/muut_vetopiirrin_ruuvi.htm

No comments:

Post a Comment